(nearly zero energy building)
ce este nZEB?
nZEB este un concept devenit obligatoriu in construcţii: Clădiri cu consum de Energie aproape Zero, altfel spus clădiri cu performanţă energetică foarte ridicată.
O clădire nZEB este o cladire performantă, al cărei necesar de energie este foarte scăzut sau aproape egal cu zero si este acoperit cu cel puţin 30% energie din surse regenerabile.
Uniunea Europeană a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluării şi reducerea consumului de energie din surse fosile deoarece sectorul construcţiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile şi emiterea de gaze cu efect de seră.
Săptămâna nZEB
ce este nZEB Roadshow?
nZEB Roadshow este un eveniment internațional care aduce împreună organizații din Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia si România în vederea promovării pe plan local şi regional a bunelor practici în materie de clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) şi pentru stimularea cererii de personal calificat, într-un mod inedit.
În România, evenimentul nZEB Roadshow este organizat de Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB).
Evenimentul Săptămâna nZEB de la Bucuresti este organizata în parteneriat cu ZEBRO – „o echipă de Activiști nZEB care se ocupă cu promovarea construcțiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile.”
Arena Laminor, Bulevardul Basarabia 256
Săptămâna nZEB la București!
Evenimentul Săptămâna nZEB de la București, este o continuare a proiectului „nZEB Roadshow”, organizată de Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB) în parteneriat cu ZEBRO – „o echipa de Activiști nZEB care se ocupă cu promovarea construcțiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile.”
Clusterul Pro-nZEB este o asociatie non profit, infiintata legal la inceputul anului 2016, cu scopul de a promova conceptul de clădire cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) în România, în vederea reducerii până la eliminare a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de utilizarea clădirilor, urmărindu-se dezvoltarea cercetării orientate către piață în domeniul clădirilor eficiente energetic din Romania.
Misiunea Cluster pRO nZEB este de a sprijini construcțiile cu consum aproape zero, dar și să răspândească conceptul de “nearly zero energy building”.
Clusterul Pro-nZEB acționează ca un centru dinamic, unind actorii cheie din sectorul construcțiilor: mediul de afaceri, instituțiile de cercetare, instituțiile de învățământ, autoritățile publice și asociațiile profesionale.
ZEBRO este o companie mamă, care prin intermediul inițiativelor derulate și a platformelor din portofoliul sãu își propune respectarea si promovarea noilor standarde din domeniul construcțiilor din România. ZEBRO furnizează soluții inovatoare pentru clădiri cu consum de energie aproape de zero (nZEB). Cu ajutorul platformelor și a inițiativelor sale, ZEBRO aduce sustenabilitatea în prim-planul industriei de construcții.
renoVATA.ro: Acesta este platforma care pune la dispoziție, echipe cu expertiză de peste 10 ani în domeniul termoizolarii, precum și instrumentele necesare pentru a transforma clădirile existente sau pe cele noi în clădiri eficiente energetic. Aici este locul unde poți întâlni echipe de specialisti cu experiență.
nZEBshop.ro: O platformă online unică în România ce oferă acces la materiale și tehnologii de ultimă generație pentru proiecte nZEB, dar și pentru case pasive. Platforma s-a născut din nevoia unui one stop shop dedicat beneficiarilor de clădiri eficiente, dar și specialiștilor din domeniul construcțiilor și arhitecților. Aici găsești tot ce ai nevoie pentru a construi clădiri cu un impact redus asupra mediului: materiale și soluții de la producători de top la nivel mondial, (exclusiv în România doar pe nzebshop.ro), dar și o echipa de ingineri și proiectanți care oferă consultanță personalizată.
activistnZEB.ro: Inițiativa care încurajează și educă comunitatea cu privire la beneficiile clădirilor cu consum de energie aproape zero. Comunitatea de Activiști nZEB a crescut considerabil în ultimii ani așa că am decis să creãm o platforma unde aceasta să se simtă ca acasă. Platforma activistnzeb.ro reunește specialiști la doar un click distanță care să poată ajuta viitorii beneficiari ai proiectelor nzeb din țara noastră. Ne dorim ca prin comunitatea noastră să-i putem inspira și mobiliza și pe alții pentru a construi o lume mai sustenabilã.
Canalul YouTube CASA nZEB înseamnã astãzi peste 10 mii de abonați și peste 300 de clipuri video dedicate construcțiilor sustenabile. Am început prin a prezenta publicului soluții tehnice aplicate, tururi de șantier, demonstrații practice și am ajuns astăzi la episoade grupate în cinci serii tematice: Specialistul nZEB răspunde, Energia regenerabilă pe înțelesul tău, Activist nZEB, Jurnal de șantier și Construiește verde. Ne mândrim cu o echipã dedicată și cu o comunitate fidelizata în creștere.
Romania Green Building Council: ZEBRO se implică activ în inițiativele Romania Green Building Council, contribuind la dezvoltarea și promovarea standardelor și practicilor de construcție durabilă în România. Împreună ne unim forțele pentru un viitor mai verde și mai sănătos prin implicarea în proiecte precum: case verzi certificate #greenhomes, scheme de finantare pentru cladiri verzi #greenmorgage si proiecte europene precum #Smarter4EU.
Alătură-te revoluției nZEB alături de ZEBRO și fii parte din schimbarea spre un viitor mai sustenabil!
Unde se desfășoară evenimentul
Săptămâna nZEB de la București?
Suntem mândri că evenimentul Săptămâna nZEB va fi găzduit de o locație istorică transformată astăzi în cea mai mare și modernă locație de evenimente din România: Arena Laminor.
- Reabilitarea și consolidarea istorică: După mulți ani de uitare, Hala Laminor a fost în cele din urmă reabilitată și consolidată de autorități pentru a o readuce în circuitul urban și social al capitalei.
- Rezistența în fața adversităților: Halei Laminor i s-a oferit un istoric marcat de rezistență. A supraviețuit unui război mondial, regimului comunist și neglijenței care a urmat după 1990.
- Originile industriale: Hala Laminor face parte din ansamblul industrial „Malaxa”, fondat în 1921 de Nicolae Malaxa, un important industriaș român. Acest ansamblu a dat naștere unora dintre cele mai mari și cunoscute fabrici din țară.
- De la atelier la complex industrial: Inițial, ansamblul a fost doar un mic atelier de producție de locomotive. Cu timpul, acesta a crescut și s-a dezvoltat rapid, devenind un complex industrial de anvergură în anii ’30. Fabrica a devenit cunoscută și peste hotare, iar arhitectul Horia Creangă a contribuit la designul său.
Hala Laminor a fost ultima construcție din ansamblul „Malaxa”, ridicată în 1938. Impresionează prin arhitectura modernă și dimensiunile sale impunatoare, având o deschidere impresionantă de 400 de metri pe 180 de metri. Este un exemplu de arhitectură și design industrial, cu utilizarea cărămizii și a ferestrelor de mari dimensiuni pentru a oferi o notă de eleganță clădirilor industriale.
Poți ajunge cu orice mijloc de transport!
Cum ajungi la eveniment?
Bulevardul Basarabia 256
Arena Laminor București
Actuală Arenă Laminor, construită în stilul „modernist”, acum 90 de ani era cel mai modern și ambitions proiect din România, pentru că nu era doar o minune tehnologică, avea și o valoare arhitecturală. Aceeași provocare o are acum curentul nZEB.
de metri pătrați disponibili
de locuri de parcare
de expozanți
Te așteptăm într-un spațiu generos de peste 70.000 de metri pătrați, precum și 1500 de locuri de parcare subterană, unde vei putea întâlni experți din domeniile construcțiilor și eficienței energetice, furnizori de soluții și tehnologii pentru realizarea clădirilor cu o performanță energetică ridicată, autorități publice locale, dezvoltatori imobiliari, studenți, tineri, copii și publicul general.
Cum au fost edițiile anterioare?
EXPOZANȚI
Înscrie-te la eveniment
Construieşte verde. Sustenabil. Eficient energetic.
© 2023 • ZEBRO România • Toate drepturile sunt rezervate.