nZEB Roadshow

Săptămâna nZEB București

În această toamnă te așteptăm la cel mai important eveniment dedicat construcțiilor inteligente al căror consum de energie este aproape egal cu zero (nZEB).

Powered by

(nearly zero energy building)

ce este nZEB?

nZEB este un concept devenit obligatoriu in construcţii: Clădiri cu consum de Energie aproape Zero, altfel spus clădiri cu performanţă energetică foarte ridicată.

O clădire nZEB este o cladire performantă, al cărei necesar de energie este foarte scăzut sau aproape egal cu zero si este acoperit cu cel puţin 30% energie din surse regenerabile.

Uniunea Europeană a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluării şi reducerea consumului de energie din surse fosile deoarece sectorul construcţiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile şi emiterea de gaze cu efect de seră.

Săptămâna nZEB

ce este nZEB Roadshow?

nZEB Roadshow este un eveniment internațional care aduce împreună organizații din Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia si România în vederea promovării pe plan local şi regional a bunelor practici în materie de clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) şi pentru stimularea cererii de personal calificat, într-un mod inedit.

În România, evenimentul nZEB Roadshow este organizat de Clusterul pentru pro­movarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB).

Evenimentul Săptămâna nZEB de la Bucuresti este organizata în parteneriat cu ZEBRO – „o echipă de Activiști nZEB care se ocupă cu promovarea construcțiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile.”

Arena Laminor, Bulevardul Basarabia 256

Săptămâna nZEB la București!

Evenimentul Săptămâna nZEB de la București, este o continuare a proiectului „nZEB Roadshow”, organizată de Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB) în parteneriat cu ZEBRO – „o echipa de Activiști nZEB care se ocupă cu promovarea construcțiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile.”

În perioada 22 – 25 noiembrie 2023, publicul va putea participa gratuit la eveniment.

Unde se desfășoară evenimentul

Săptămâna nZEB de la București?

Suntem mândri că evenimentul Săptămâna nZEB va fi găzduit de o locație istorică transformată astăzi în cea mai mare și modernă locație de evenimente din România: Arena Laminor.

  • Reabilitarea și consolidarea istorică: După mulți ani de uitare, Hala Laminor a fost în cele din urmă reabilitată și consolidată de autorități pentru a o readuce în circuitul urban și social al capitalei.
  • Rezistența în fața adversităților: Halei Laminor i s-a oferit un istoric marcat de rezistență. A supraviețuit unui război mondial, regimului comunist și neglijenței care a urmat după 1990.
  • Originile industriale: Hala Laminor face parte din ansamblul industrial „Malaxa”, fondat în 1921 de Nicolae Malaxa, un important industriaș român. Acest ansamblu a dat naștere unora dintre cele mai mari și cunoscute fabrici din țară.
  • De la atelier la complex industrial: Inițial, ansamblul a fost doar un mic atelier de producție de locomotive. Cu timpul, acesta a crescut și s-a dezvoltat rapid, devenind un complex industrial de anvergură în anii ’30. Fabrica a devenit cunoscută și peste hotare, iar arhitectul Horia Creangă a contribuit la designul său.

Hala Laminor a fost ultima construcție din ansamblul „Malaxa”, ridicată în 1938. Impresionează prin arhitectura modernă și dimensiunile sale impunatoare, având o deschidere impresionantă de 400 de metri pe 180 de metri. Este un exemplu de arhitectură și design industrial, cu utilizarea cărămizii și a ferestrelor de mari dimensiuni pentru a oferi o notă de eleganță clădirilor industriale.

Poți ajunge cu orice mijloc de transport!

Cum ajungi la eveniment?

  • Tramvaiul 36

  • Metrou M1 (Republica)

  • Propriul autoturism (parcarea subteran)

Bulevardul Basarabia 256

Arena Laminor București

Actuală Arenă Laminor, construită în stilul „modernist”, acum 90 de ani era cel mai modern și ambitions proiect din România, pentru că nu era doar o minune tehnologică, avea și o valoare arhitecturală. Aceeași provocare o are acum curentul nZEB.

70.000

de metri pătrați disponibili

1500

de locuri de parcare

+100

de expozanți

Te așteptăm într-un spațiu generos de peste 70.000 de metri pătrați, precum și 1500 de locuri de parcare subterană, unde vei putea întâlni experți din domeniile construcțiilor și eficienței energetice, furnizori de soluții și tehnologii pentru realizarea clădirilor cu o performanță energetică ridicată, autorități publice locale, dezvoltatori imobiliari, studenți, tineri, copii și publicul general.

Cum au fost edițiile anterioare?

Descoperă parcursul evenimentului

Vrei să participi și tu la ediția de la București?

Trimite-ne un email și află toate informațiile de participare

Brașov

Iași

Cluj

Timișoara

PARTENERI

EXPOZANȚI

Pro Clima
ROCKWOOL
Meesenburg
QFort
DANOSA
sistema
Reynaers
SKYLUX
Atrea
Rawplug
Case MEXI
BioBuilds
Alukoningstahl
Unikat
ZECAPH
Knauf Insulation
MIRADEX
ClassMeister
NovingAIR
e.ON
REHAU
Util Smart Instal
electroinstal
Ejot
Colaborează cu noi în calitate de expozant sau partener

Înscrie-te la eveniment

Nume și Prenume
Companie
Adresă Email
Telefon
Interes?
Mesaj

Construieşte verde. Sustenabil. Eficient energetic.

Contactează-ne

Stradă Icoanei 15, București

Email

© 2023 • ZEBRO România • Toate drepturile sunt rezervate.